Meseruha

Egyedi gyermekruházat. Játékos színek, karakterek a gyermekek egyéniségéhez alakítva. Tér az alkotásra, az inspirációra. Különleges játékok egy kis kincsestárból! Blog: :) Anyától anyáknak. Olyan dolgokról is, mely csak a szívünkben él!

Friss topikok

  • Szabó Endréné: Szia szeretnék egy pengét ,rendörautot?Lehetséges (2018.02.17. 20:08) Transformers Mentőbotok eredeti játékfigurák
  • Ildikó Vörösné Pécsi: Kedves Meseruha! A blogon látható báránykás jelmezt hogy készíthetem el illetve megrendelhetem-e? ... (2016.02.02. 15:06) Meseruha születése
  • Setiremegia: Üdv. Ötletet szeretnék kérni a báránykás jelmez elkészítéséhez. Miből lehet a fehér szőre a bárány... (2015.02.14. 22:16) Farsangi jelmez ötletek
  • Paleo Család: Gratulálok! olyan eredeti ötvözet ez az elképzelés, minden benne van, amit én is fontosnak tartok:... (2012.05.10. 11:07) sam 0-13

Közösség

Gyerek frizurák 2012

Kedvelt oldalaink

Kreatív alkotások


Többször részt vettünk mostanában kreatív programokon. Ahol a Meseruhával tudtatok együtt alkotni, játszani.:)

Jó pár ötletet vittünk, aztán minden további már a gyermekekre volt bízva, így csodálatos kis alkotások születtek.

Most az legutolsó programról hoztam egy kis válogatást, ami most vasárnap volt a János hegyen, az Erzsébet Kilátónál. Akit érdekel, egyébként ez egy lépcsőfutás volt, és elárulom, hogy nagy meglepetésre nem Kovács Kokó István győzött, sőt :).

Ami nagyon jól esett ebben a programban, hogy nem csak isteni időnk volt, de rengetegen érkeztek, köztük a nagy többség gyermekekkel együtt. Egy kis túra, egy remek erdei séta, egy kis lépcsőfutás, egy utolérhetetlen kilátás és számos program, köztük kreatív játékok. Mindezekből pedig egy jó hangulatú vasárnapi program kerekedett kint a szabadban. (Igen , ez utóbbi felhívás is egyben, hogy menjetek minél többen picit ki a természetbe, a szabadba, kicsit ki a városból, hisz olyan jól esik, és úgy feltölt, a gyermekek pedig úgy élvezik! :))

No és pár alkotás:

Kartonból készült sablon, belső - ablakszerű - szív alakú mélyedéssel, mely bármely agyaggal, vagy képpel díszíthető. Bordó szalvétával van beborítva. Ezáltal szabadon díszíthető a keret.

Itt egy kétoldalú vékony kartonból lett kivágva a mélyedésbe illesztett szív, melyre egy kis fehér táblácska került. Egy szatén szalaggal lett körbetekerve, és dekorgumiból készített kis díszítések, illetve szövetmatricák teszik még különlegesebbé.

Egy habkartonból készült, szalvétával bevont kis madárka lóg az aljáról, melynek hátoldalán személyes üzenet bújik meg.

A keret hátára ragasztható hűtőmágnes lap került, így a hűtő egyedi díszítése született meg az alkotásból. :)


A fenti képek majdnem mind hűtőmágnesek, a korábban említett ragasztható mágneslapból vágott kockák révén. Alapjuk dekorgumi (első hat kép). Bármely forma, legyen az kisfiús vagy kislányos, könnyen kivágható a színes lapokból. Kombinálva egymásra ragaszthatók, illetve filctollal díszíthető, rajzolható. De persze egyéb kis elemek ráragasztásával is lehet díszíteni (mint egyes helyeken a szövetmatrica).

Ugyanezen séma szerinti, vagy hűtőmágnesek, vagy pici díszek (otthonra, vagy akár egy szövet táskára) a filc alapból készült formák (bármely formát ki lehet vágni, egymásra ragasztani). Filctollal díszíthető, írható. Illetve most szövetmatricával díszítettük. (Egyébként ez egy nagy felfedezettem, szalagként vehető, szövet anyagból készült formák, és mivel matrica, nem maszatol, de könnyű vele dolgozni).

Mindenkinek köszönjük, aki bekapcsolódott. A hazavitt alkotások pedig remélem jó ideig egy kellemes emléket fognak jelenteni.:)

2012.05.22. 22:05 meseruha

Címkék: kreatív

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meseruha.blog.hu/api/trackback/id/tr144532734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása